Julkaisut

Suomen Leojen vuosikokous 2020

Suomen Leojen moninkertaispiirin 48. vuosikokous järjstettiin tänä vuonna poikkeusolojen takia sähköisesti 6.6. Kokoukseen osallistui n. 40 leoa melkein kaikista Suomen leoklubeista.

Kokous onnistui melkein ilman teknillisiä ongelmia. Sähköisestä muodostaan huolimatta, kokouksessa vaikutti hyvä yhteishenki. Ennen kokousta Suomen Leojen hallitus oli lähettänyt jokaiselle osallistujalle leohalauksen Kultasuklaan suklaalevy muodossa.

Vuosikokouksen tärkeimmät päätöksen olivat:

Kauden 2018-2019 ylijäämä päätettiin käyttää seuraavasti: Leohupparit sadalle ensimmäiselle leolle, Suomen Leojen hallituksen sihteerin ja rahastonhoitajan uudet Office-lisensoidut tietokoneet ja leojen kansallisten tapahtumien osallistumisen tukemiseen kaudelle 2020–2021, jos rahaa jää yli, niin myös kaudelle 2021–2022. Huppareiden osalta kartoitetaan myös mahdollisuus hyödyntää Punainen Sulka pottia niiden hankinnassa.

Jyväskylä/Lohikoski valittiin järjestämään 2020 talvipäivät. Talvipäivissä apuna ovat Muuramen leot.

SLH valtuutettiin etsimään koulutuspäivien järjestäjä 2020.

Jäsen- ja liittymismaksut vahvistettiin ja päätettiin pitää samana.

Vuosikokous hyväksyi sääntömuutokset ja valtuutti Suomen Leojen hallituksen rekisteröimään Leo Moninkertaispiirin yhdistysrekisteriin. Sääntömuutokset astuvat voimaan kunhan KVN on ne hyväksynyt. Sääntömuutoksista kerrotaan tarkemmin myöhemmin.

Kansainväliset tapahtumat: Lions Europa Forum 2020 on siirretty ajalle 7.-9.10.2021., Leo Europa Forum 2021 Swedania järjestetään Ruotsin ja Tanskan yhteistyöstä. Leo Europa PreForum Swedania on 29.-31.1.2021

SLH valtuutettiin etsimään vuosikokouksen järjestäjä 2021.

Huomionosoitusten ja palkitsemiset siirrettiin syksyllä järjestettävään gaalaan, kunhan vain olosuhteet antavat sen järjestää.

Suomen Leojen hallitus kaudella 2020-21 esitellään kesän aikana somessa.

Tarkemmat tiedot vuosikokouksessa käsitellyistä asioista ja päätöksistä saat pyytämällä vuosikokouksen pöytäkirjan.

Jokainen osallistui vuosikokoukseen omasta kodistaan, autosta tai klubin kanssa yhteen kerääntyneenä

Miten leoklubi perustetaan?

Suomen Leojen nettisivuilta löytyy nyt leoklubin perustamispaketti!

Paketin tarkoituksena on olla tukena niin leijonille kuin myös uusille leoille uuden leoklubin perustamisessa. Paketista löytyy aina ajankohtaiset neuvot, sillä paketti päivitetään kauden alussa. Paketti sisältää ohjeet kuinka toimia klubin perustaessa niin kansallisella kuin myös kansainvälisellä tasolla. Muistathan ilmoittaa Suomen Leojen hallitukselle kun olet kiinnostunut klubin perustamisesta! 🙂

Leoklubin perustamispaketin löydät jäsenille osiosta, josta löydät myös virkilijoiden koulutuspaketit. Siirry sivulle tästä.

Talvipäivät tulevat!

Suomen Leojen rennoin kansallinen tapahtuma tulee taas!

Talvipäivillä klubit kisailevat keskenään kuka on maassa mahtavin. Kilpailun ajan klubit kiertävät erilaisia pisteitä ja tekevät tehtäviä. Jokaisesta tehtävästä saadaan pisteet jotka lopuksi tuomarit laskevat yhteen ja eniten pisteitä saanut klubi kruunataan talvipäivien voittajaksi. Tehtävät voivat olla tietovisoja, kengän heittämistä, jalkapalloa, esteratoja tai vaikka taideteoksen tekemistä, vain taivas on rajana mitä järjestävä klubi keksii! Lisäpisteiden hankkimiseen kannattaa käyttää mielikuvitusta, nimittäin tuomareiden lahjominen on todellakin sallittua.

Talvipäivien perinne on pitkä. Ensimmäiset talvipäivät järjestettiin 1980-luvulla. Aluksi tapahtuma oli ainoastaan C-piirissä, mutta sieltä se levisi nopeasti kansalliselle tasolle. Talvipäivien pokaali on kiertänyt klubeja alusta lähtien.

Perinteisesti talvipäivien voittaja järjestää talvipäivät seuraavana vuonna. Vuoden 2019 talvipäivät järjesti Järvenpään leot ja voittajaksi selvisi Helsinki. Tänä vuonna selvitetään ken on klubeista mahtavin Suomen pääkaupungissa! Kokoa omasta klubista porukka ja tulkaa kauden hauskimpaan kansalliseen tapahtumaan 7.-9.2.2020 Helsinkiin!

Joulukalenteri tulee taas

Suomen Leojen joulukalenteri ilmestyy taas!

Tänä vuonna joulukalenterin teemana on ”Lempi leohetki.” Luukuista löytyvät nuoret ovat leoja ympäri Suomen eri klubeista. Jokainen kertoo vuorollaan oman lempihetkensä leotoiminnassa. Hetket ovat niin kohtaamisia ihmisten kanssa, kansalliset tapahtumat, kuin myös iloiset kömmähdykset.

Kalenteri ilmestyy printeisesti Instagramin puolella joulukuussa. Uusi luukku julkaistaan joka päivä klo 6.15 ja ensimmäinen luukku aukee nyt sunnuntaina!

Iloisia leouutisia

Mahtavia leouutisia, nimittäin leoja löytyy nyt 150 eri maasta. Uusinpana tulokkaana isoon leoperheeseen liittyi Kosovo. Kosovoon perustettiin ensimmäinen leoklubi nyt lokakuussa.  Leoja löytyy tällä hetkellä ympäri maailmaa yli 175 000 ja klubeja päälle 7000.


Ensimmäinen leoklubi syntyi Pennsylvaniassa 5. joulukuuta 1957. Suomeen leotoiminta saapui vuonna 1965, kun Helsinkiin perustettiin X-klubi. Suomen virallinen, ensimmäinen leoklubi perustettiin Helsinkiin 60-luvulla ja nimeksi se sai Leo Club Helsingfors/Centrum. Tällä hetkellä leoja on Suomessa toista sataa ja aktiivisia klubeja n. 15. Viime kauden keväällä Suomeen perustettiin huimat 6 uutta leoklubia.

Uusia leoklubeja 2019

Kevät 2019 on ollut tuottoisa uusien leoklubien rintamalla. Huhti-Toukokuun aikana on perustettu jopa neljä(!) uutta leoklubia suomeen. Leo Club Helsinki/Malmi, Leo Club Kirkkonummi-Kyrkslätt/WISE, Leo Club Lappeenranta ja Leo Club Muurame. Tervetuloa mukaan uudet Leot!

Leoklubeihin ja toimintaan voi tulla mukaan milloin vain kauden aikana. Ota rohkeasti yhteyttä suoraan klubiin tai yhteydenottolomakkeen kautta 🙂

Leot auttavat muita

Leot auttavat muita

Leoklubit auttavat muita omalla paikkakunnallaan sekä kansallisesti ja kansainvälisesti. Leot auttavat konkreettisesti muita, mutta myös keräävät varoja, joilla he tukevat valitsemiaan kohteita. Käytännönkokemukset muiden auttamisesta motivoivat meitä. Pienet teot antavat ison hymyn sekä saajan että antajan kasvoille.

Vanhukset 

Leot ovat piristäneet vanhuksien arkea pienillä teoilla eripuolilla Suomea. Taivas on vai

n rajana millä keinoin voidaan piristää vanhusten arkea.Olemme mm. laulaneet yhdessä vanhusten toivelauluja, viettäneet vappua heidän kanssaan, järjestäneet pieniä kauneudenhoitotuokioita, tehneet taidenäyttelyitä lasten piirustuksista ja pelanneet bingoa. Bingo on ollut sekä järjestäjien että osallistujien suosikki, ja kaikki osallistujat ovat saaneet palkintoja. Olemme myös huomanneet, että osallistujamäärä vähenee, jos bingo pidetään samaan aikaan kun Emmerdale tulee televisiosta.

Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret ovat aina lähellä meidän leojen sydämiä ja teemme paljon hyvää heidän kanssaan. Olemme järjestäneet joulunaikaan askartelutapahtumia kouluissa ja sisäänpääsytuotot ovat menneet koulun tarvitsemaan kohteeseen. Myös tavalliset diskot ja uimahalleissa järjestetyt vesidiskot on ollut erittäin suosittu tapahtuma lasten keskuudessa.

Monet leoklubit tekevät yhteistyötä paikallisten lastenkotien tai vastaanottokotien kanssa. Leot ovat muun muassa vieneet lapsia kesäretkille eläintarhaan tai huvipuistoon, järjestäneet leffailtoja tai keilausta. Jotkut klubit ovat myös tukeneet taloudellisesti lastenkodista ensimmäiseen omaan kotiinsa muuttavaa nuorta ostamalla tälle esimerkiksi kirjoituspöydän.

Uudet nettisivut julkaistu!

Pitkään siinä meni, mutta nyt ne on julkaistu! Uusilla sivuilla halutaan näyttää leotoimintaa kuvien kautta, koska hyvä kuva kertoo enemmän kun tuhat sanaa. Parhaat asiat leoissa ovat usein kokemuksia ja tunteita, jotka välittyvät kuvien kautta parhaiten.  Sivut tehtiin opiskelijatyönä Viivi Järvisen puolesta. Muutamat osiot ovat vielä päivityksen alla, mutta tutkaile vapaasti ja muista käydä myös Suomet Leojen Facebook-sivulla sekä katsomassa Instagram tili.